Vall d’Ordesa – Circ de Soaso: per la Senda de los Cazadores i la Faja de Pelay 

6-7 h
Desnivell: 680 m
Època recomanada: estiu i tardor. Evitar neu i gel
Dificultat: mitjana

 

Excursió imprescindible per descobrir el cor del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut. El punt de partida és la Pradera de Ordesa, i l’accés, des de la població de Torla, és obligatori realitzar-lo en bus a l’estiu i Setmana Santa (vegeu apartat d’Autobusos). Atenció a la forta pujada per la Senda de los Cazadores.

Partint de la Pradera de Ordesa, prendrem el camí de la dreta al fons de la mateix. Creuarem el pont sobre el riu Arazas i, a uns 50 m d’aquí, començarem a remuntar la Senda de los Cazadores. Aquest sender salva uns 600 m de desnivell fins a arribar al refugi-mirador de Calcilarruego, amb un magnífic panorama. A partir del mirador prendrem el sender que a partir de mitja alçada recorre la vessant esquerra de la vall, al llarg de la faixa de Pelay. El camí ens condueix fins al circ de Soaso en aproximadament 2 h per una camí ben fressat.

Un cop al circ, baixarem pel camí principal de la vall fins a la Pradera de Ordesa. Observarem nombroses cascades; la Cua de Cavall, les Grades de Soaso, les cascades del Estrecho i de la Cueva, i esplèndids boscos de faigs i avets.

L’itinerari també es pot fer per on hem vingut, però haurem de prestar atenció al descens de la Senda de los Cazadores i anar amb compte amb les hores de llum de què disposem.

 

 

Valle de Ordesa – Circo de Soaso por la senda de los Cazadores y la faja de Pelay

6-7 h
Desnivel: 680 m
Época recomendada: verano y otoño. Evitar nieve y hielo
Dificultad: media

Excursión imprescindible para descubrir el corazón del Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. El punto de partida es la Pradera de Ordesa, y el acceso, desde la población de Torla, es obligatorio realizarlo en bus en verano y Semana Santa (ver apartado de Autobuses). Atención a la fuerte subida por la senda de los Cazadores.

Partiendo de la pradera de Ordesa, tomaremos el camino de la derecha al fondo del mismo. Cruzaremos el puente sobre el río Arazas y a unos 50 m de aquí, empezaremos a remontar la senda de los Cazadores. Dicho sendero salva unos 600 m de desnivel hasta llegar al refugio-mirador de Calcilarruego, con un magnífico panorama. A partir del mirador tomaremos el sendero que a partir de media altura recorre la vertiente izquierda del valle, a lo largo de la faja de Pelay. El camino nos conduce hasta el circo de Soaso en aproximadamente 2 h por una senda bien marcada.

Una vez en el circo, descenderemos por el camino principal del valle hasta la pradera de Ordesa. Observaremos numerosas cascadas; la Cola de Caballo, las Gradas de Soaso, las cascadas del Estrecho y de la Cueva, y espléndidos bosques de hayas y abetos.

El itinerario también puede hacerse por donde hemos venido, pero tendremos que prestar atención al descenso de la senda de los Cazadores y tener cuidado con las horas de luz de que disponemos.

Deja un comentario